Årets skib besøgte Kalundborg Havn

Kabeludlægningsskibet ”NKT Victoria”, der er et af verdens mest avancerede inden for sit område, har lige besøgt Kalundborg Havn for at losse kabler. Det helt nye skib er så usædvanligt, at det tidligere på året blev kåret som ”Ship of the Year 2017” ved messen NorShipping i Norge.

NKT Victoria blev navngivet i maj måned ved en ceremoni på NKT Cables’ fabrik i Karlskrona. Skibet er 140 meter langt og 30 meter bredt og kan håndtere både højspændingskabler og fiberoptiske kabler samtidig, ligesom det også kan håndtere installation af højspændingskabler. Det helt nye skib har kun været på en enkelt opgave, hvor turen gik til Skotland, inden den nuværende opgave, der går ud på at losse kabler for Energinet.dk.

Energinet.dk har fået til opgave at slutte den kommende havmøllepark Kriegers Flak i Østersøen til det danske elnet, og i den forbindelse har Energinet.dk lagt to gange 45 kilometer søkabler fra Rødvig og ud til det sted, hvor Kriegers Flak bliver opført. I den forbindelse skal Energinet.dk også have transporteret nogle reservekabler til sit lager. Det er de kabler, som NKT Victoria torsdag var beskæftiget med at losse i Kalundborg Havn. Søkablerne, der er blandt de største, man kan finde i Danmark, er ikke nogen hyldevare, så Energinet.dk sørger altid for også at få produceret nogle reservekabler til sit lager, til hvis der nu skulle opstå en fejl et sted.

IMG_1414    IMG_1418

Scroll to Top