AVISTA OIL Danmark A/S har indledt et samarbejde med britiske Greenbottle Ltd. Sammen står de to parter via det nyetablerede joint venture-selskab, AVISTA OIL Danmark Refining ApS, for genopførelsen af det spildolieraffinaderi, som brændte i juli sidste år. Havnen ser frem til den øgede aktivitet, som det nye raffinaderi medfører.

Ovenikøbet er det betydeligt større mængder, der fremover skal ind- og udskibes via kajen med skib, idet kapaciteten på det nye raffinaderi bliver næsten fordoblet fra de hidtidige 55.000 ton til 100.000 ton årligt.

Samarbejdet med det britiske selskab er kommet på plads efter, at Greenbottle’s datterselskab, Slicker Recycling Limited, overtog AVISTA OIL’s indsamlingsaktiviteter på det britiske marked.

“AVISTA OIL har siden 2006 indsamlet spildolie fra autoværksteder, industrivirksomheder, skibe og genbrugspladser til genraffinering til ny baseolie i høj kvalitet. Vi har med andre ord erfarne medarbejdere, de nødvendige godkendelser og infrastrukturen på plads. Slicker er den største virksomhed inden for indsamling af spildolie i Storbritannien. I fællesskab kan vi udnytte Slickers markedsledende position til at øge volumen af olie, som raffinaderiet skal modtage og afsætte efter forarbejdningen,” siger Leon Sloth Skovbo, direktør for AVISTA OIL Danmark.

AVISTA OIL Danmark ejer halvdelen af joint venture-samarbejdet, som kommer til at stå som ejer af selve raffinaderiet. Det nye raffinaderi ventes at stå klar til brug inden udgangen af 2019.

Scroll to Top