Containere kan bruges til mere end, man måske umiddelbart forestiller sig. Flydende produkter som f.eks. fiskeolie kan sagtens transporteres i containere. To gange er der nu ankommet en række flexibag-containere til Kalundborg Havn med fiskeolie til BASF.

Senest her i november ankom der 16 af de såkaldte flexibag-containere, som blev kørt fra containerterminalen og over til Kalundborg Tank Terminal, hvor indholdet af containerne blev tømt over i en fiskeolietank.
”Der var tale om en relativt lille godsmængde, nemlig 352 ton, og man chartrer jo ikke et skib til så lille en mængde. Flexibag-containere kan betale sig, når man har en mindre mængde, der skal transporteres”, siger Steen B. Olsen, Schultz Stevedoring A/S, som begge gange har håndteret flexibag-containerne.

Systemet består af en kraftig plastpose med det flydende produkt, som er placeret inde i containeren. Man kobler så en slange på posens studs, og via slangen bliver det flydende produkt så overført til tanken i tankterminalen. Nemmere kan det næsten ikke blive.

”Vi havde den første sending i juni måned og så igen her i november. Det skal dog helst foregå fra foråret og indtil september af hensyn til temperaturen. Olien begynder simpelt hen at størkne, når temperaturen bliver for lav”, siger Steen B. Olsen.

Flexibag-containere kan bruges til alle mulige forskellige flydende produkter og er altså en fordel, når det er mindre mængder, som skal transporteres.

Scroll to Top