kalundborg-havn_ny-vesthavn

Kalundborg Havn tager nu et afgørende skridt mod realiseringen af sine vækstvisioner – med lånegaranti fra kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune kan opførelsen af et stort, nyt havneområde snart begynde.

Kalundborg Havn har netop sikret sig økonomisk blåstempling af en markant havneudvidelse under navnet Ny Vesthavn. Dermed kan Kalundborg Havn til næste år begynde opførelsen af i første omgang 330.000 ekstra kvadratmeter med 500 meter kaj og 15 meter vanddybde til udvikling af erhverv og nye arbejdspladser. Ny Vesthavn, der kommer til at ligge på den sydlige side af Kalundborg Fjord, skal tjene som en styrkelse af hele erhvervsklyngen i Kalundborg.

”Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads til, at nye havnebrugende virksomheder kan etablere sig. For at indfri havnens udviklings- og vækstpotentiale opruster vi nu med nogle flere kvadratmeter, så havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen,” siger direktør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen.

Med vækstmotorer som Statoil, Novo Nordisk og Novozymes er Kalundborg Sjællands største erhvervsområde uden for København. Hele erhvervsklyngen bidrager til, at Kalundborg-egnen er et af de områder i Danmark, der oplever størst vækst og skaber grobund for yderligere udvikling og beskæftigelse.

Ny Vesthavn skaber plads til et vækst-boost i området gennem udvidelse af eksisterende aktiviteter, herunder en forøgelse af containertrafikken, ligesom udvidelsen af Kalundborg Havn giver mulighed for at tiltrække nye, havnebrugende virksomheder til området. Havnens bestyrelse har gennem hele processen bakket op om udvidelsen, og ser den som en afgørende investering i fremtiden.

”Vi har i mange år kæmpet for at forbedre infrastrukturen til og fra Kalundborg, og den investering kommer kun, hvis vi vækster og øger bosætningen. På Kalundborg Havn vil vi gerne fortsætte med at bidrage til vækst og flere arbejdspladser, men det kræver forbedrede vilkår i form af mere plads, og derfor har vi valgt at udvide med Ny Vesthavn,” siger bestyrelsesformand på Kalundborg Havn Jakob Beck Jensen (V).

Kalundborg Havn tager første spadestik til Ny Vesthavn i sommeren 2017, og forventer, at det nye havneområde er klar til drift fra efteråret 2018.

Billedtekst: Ny Vesthavn tæller 330.000 kvadratmeter, en 500 meter lang kaj og en vanddybde på 15 meter – Sjællands dybeste ved kaj og indsejling.

FAKTABOKS: OM NY VESTHAVN
• Ny Vesthavn kommer i første omgang til at brede sig over 330.000 kvadratmeter på sydsiden af Kalundborg Havn vest for Asnæsværket
• 60.000 kvadratmeter til kajer, vej, parkering mv., og de resterende cirka 270.000 kvadratmeter benyttes til alle former for udlejning til havnebrugende industri
• En del af planen er at flytte containerterminalen fra det nuværende havneområde til Ny Vesthavn
• Projekt Ny Vesthavn er godkendt af diverse myndigheder og miljøinstanser

For yderligere information kontakt venligst havnedirektør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen, på tlf. 2324 0680 eller på mail br@kalundborghavn.dk.

For pressebilleder, pressetekster og andre spørgsmål kontakt venligst Fie Nadja Vedsmand hos Kalundborg Havns PR-bureau, EHRENBERG Kommunikation, på telefon 2815 8897 eller mail fv@ehrenberg-kommunikation.com.

Scroll to Top