På den internationale branchemesse, Danish Maritime Fair, løfter Kalundborg Havn sig op i helikopteren og rejser vigtig debat om fremtidens containerfeederhavn.

Den internationale maritime udvikling buldrer fremad, og nu griber Kalundborg Havn muligheden for at rejse debatten om fremtidens krav til en effektiv containerfeederhavn, når hele den maritime branche fra 25. til 27. oktober er samlet i København til den internationale fagmesse, Danish Maritime Fair.

”I en tid hvor kravene til den effektive containerfeederhavn stiger, er det oplagt og nødvendigt, at vi får belyst forhold, behov og vilkår for fremtidens containerhåndtering. Blandt andet ønsker vi at drøfte, hvordan transportbranchen og politikerne bedst imødekommer udviklingen, så havnene kan bidrage til vækst og beskæftigelse langt ud i fremtiden,” siger initiativtager til debatten, Bent Rasmussen, havnedirektør på Kalundborg Havn.

Containerfeederhavne er et vigtigt logistisk knudepunkt i en effektiv og vækstskabende transportkæde. Men spørgsmålet er, om Danmark er tilstrækkeligt gearet til at efterleve de krav, det internationale transport- og logistikmarked stiller til samspillet mellem sø- og landtransporten og den eksisterende havneinfrastruktur. Med debatten ønsker Kalundborg Havn derfor at starte en konstruktiv dialog samt vende udfordringer, perspektiver og muligheder for containerfeederhavne med branchens aktører.

Debatpanelet består af MF og havne- og bæredygtighedsordfører, Lea Wermelin (S), Mogens Røigaard, COO hos Ancotrans, Jakob Svane, sekretrariatsleder hos Danske Havnevirksomheder, Ebbe Bisgaard, Country Manager hos Unifeeder samt bestyrelsesformand på Kalundborg Havn, Jakob Beck Jensen, der ser frem til at høre erhvervets og de øvrige aktørers indspil til debatten.

”Det maritime erhverv er en styrkeposition i Danmark, og det skal det fortsætte med at være. Herunder spiller håndtering af containere en stor rolle for en velfungerende transportkæde. Det ønsker vi at sætte fokus på, da vi mener, at vi har noget at byde ind med. Jeg glæder mig derfor til at åbne dialogen med vidende folk på området, da det er vigtigt, at vi i fællesskab finder holdbare løsninger på, hvordan vi ruster os bedst muligt på fremtiden,” siger Jakob Beck Jensen, bestyrelsesformand på Kalundborg Havn.

Debatten finder sted den 26. oktober 2016 kl. 13.30 på Kalundborg Havns messestand ved Danish Maritime Fair.

For yderligere information kontakt venligst havnedirektør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen, på tlf. 2324 0680 eller på mail br@kalundborghavn.dk.

For pressebilleder, pressetekster og andre spørgsmål kontakt venligst Fie Nadja Vedsmand hos Kalundborg Havns PR-bureau, EHRENBERG Kommunikation, på telefon 2815 8897 eller mail fv@ehrenberg-kommunikation.com.

Scroll to Top