Mandag den 22. april fra kl. 14 til 17 har byens borgere mulighed for at opleve Ny Vesthavn på tætteste hold. Den dag holder Kalundborg Havn åbent hus på Ny Vesthavn i forbindelse med, at Ny Vesthavn for første gang anløbes af et krydstogtskib.

Det sker, når det britiskejede krydstogtskib Magellan med 1452 passagerer og 660 besætningsmedlemmer anløber Ny Vesthavn. Der er tale om et jomfruanløb, hvilket vil sige, at det er første gang, at Magellan anløber Kalundborg.

Krydstogtskibet er en festlig anledning til at fejre, at anlægsarbejdet nu er helt færdigt. Byggeriet af Ny Vesthavn har været et arbejde, som virkelig har taget meget tid i det sidste halvandet år.

Kalundborg Havn og havnens bestyrelse håber, at byens borgere vil bruge lidt af deres 2. påskedag til at komme ud og se det nye havneafsnit, nu hvor der ovenikøbet ligger et af de større krydstogtskibe ved kaj.

Havnen understreger, at det ikke vil være muligt at komme ombord på skibet. Det er forbeholdt krydstogtgæsterne, men skibet kan ses ved kajen.

Der er lagt op til, at det bliver nogle festlige timer på Ny Vesthavn. Havnen har blandt andet sørget for, at der vil være musikalsk underholdning serveret af partybandet Good Stuff. Det seks mand store band spiller en solid blanding af danske og udenlandske hits, der dækker de seneste seks årtier fra pop, disco, soul og rock. Desuden kommer bandet Move Out. Det er et lokalt band, som spiller alt det gode inden for pop og rock.

På kajgaden vil der også være en udstilling med noget af det bedste inden for kunsthåndværk. Det er Galleri Kordel, som normalt holder til i Kordilgade, der denne dag rykker ud på Ny Vesthavn, hvor galleriet vil fylde et telt med kunsthåndværk fra en række meget forskellige kunsthåndværkere. Nogle af dem er lokale, mens resten kommer fra andre dele af landet. Der vil være mulighed for at se billeder, keramik, glas, smykker, træarbejder, stenskulpturer og meget mere. Galleri Kordel lover, at det hele kan købes til overkommelige priser.

Havnen har også sørget for en udstilling af veteranbiler og -motorcykler, ligesom der vil være plancher, som vil vise, hvordan anlægsarbejdet udviklede sig lige fra den spæde start i efteråret 2017 til nu, hvor Ny Vesthavn står klar til brug.

Scroll to Top