I forbindelse med opstarten af APM Terminals’ nye containerterminal på Ny Vesthavn har Kalundborg Havn indkøbt en ny stor mobilkran. Den nye kran, som er af mærket Konecranes Gottwald, bliver leveret fra Tyskland i starten af maj.

Kalundborg Havn har købt en ny Gottwald-kran, der har en løftekapacitet på 150 tons mod havnens nuværende Gottwald-kran, der kan løfte 100 tons. Processen med at få den nye kran færdig til levering går heldigvis rigtig godt, siger beretningerne fra Konecranes Gottwald.

Som det ses på fotoet af den nye kran, er den allerede samlet. Det, der nu udestår, er, at inspektører i de næste uger, skal gennemføre diverse godkendelser af sikkerhedssystemer og kranens forskellige systemer. Desuden skal der gennemføres prøveløft, ligesom diverse driftsfunktioner skal testes.

Planen er, at kranen er klar til udskibning i slutningen af denne måned eller starten af maj, hvor kranen vil blive sejlet direkte til Ny Vesthavn. Kalundborg Havn har via samarbejdspartneren, Port-Trade ApS, hånd i hanke med processen, idet Port-Trade fører tilsyn med samtlige arbejder.

Sammen med kranen får Kalundborg Havn desuden leveret et twinlift containeråg, der kan tage to 20-fods containere ad gangen. Dette åg leveres fra den hollandske producent VDL samtidig med leveringen af kranen.

Scroll to Top