Over 600 personer trodsede i lørdags en strid blæst og begav sig ud på Ny Vesthavn, hvor Kalundborg Havn sammen med entreprenøren NCC Industry (Hercules Fundering) havde slået dørene op for borgerne i Kalundborg.

 På forhånd var folk blevet bedt om at komme på forskellige tidspunkter, så der var op til 130 personer ad gangen. Havnedirektør Bent Rasmussen bød velkommen, hvor efter folk blev delt op i mindre grupper, som blev vist rundt af enten en person fra havneadministrationen eller fra entreprenørselskabet.

 Der var mulighed for at få svar på de spørgsmål, som man måtte have om byggeriet, og spørgelysten var heldigvis stor, så de otte guider fra Kalundborg Havn og fra Hercules Fundering var travlt beskæftiget hele dagen. Desuden havde Hercules Fundering sørget for en plancheudstilling og for en storskærm, der viste en dronefilm, som viste udviklingen i byggeriet lige fra den spæde start sidste år og til nu.

 Blandt de interessante fakta om byggeriet, som guiderne kunne fortælle de mange fremmødte om, kan nævnes, at der er brugt ca. 3500 tons stål til opbygning af kajen. Der er flyttet 135.000 kubikmeter jord, og der er brugt ca. 1 mio. kubikmeter sand til inddæmning af søterritoriet.

 

Scroll to Top