Den 23. og 24. september får Kalundborg Havn travlt, idet hele to – meget forskellige – krydstogtskibe gæster Kalundborg. Den 23. får Kalundborg besøg af det helt nybyggede Spirit of Discovery, og tirsdag anløber det ældre krydstogtskib M/S Nordstjernen Kalundborg Havn.

Spirit of Discovery havde sin jomfrurejse i juli måned og ejes af det britiske krydstogtrederi Saga Cruises, hvis skibe er velkendte gæster i Kalundborg. Skibet er 237 meter langt og 35 meter bredt og vil derfor fylde godt op i landskabet ved kaj 5/6, når det anløber mandag morgen.

Der vil være 880 passagerer ombord, hvoraf cirka halvdelen tager på forudbestilte ture i lokalområdet samt til København. De resterende passagerer tager ud på egen hånd i Kalundborg. Krydstogtgæsterne har bl.a. mulighed for at besøge Kalundborg Museum, hvor man kan se en udstilling om det vævede korsriddertapet, som i 12 scener fortæller den spændende historie om Esbern Snare, der tog på krydstogt til egnen omkring Østersøen i 11- og 1200-tallet. Desuden er der arrangeret koncert for krydstogtgæsterne i Vor Frue Kirke.

Når Spirit of Discovery er sejlet fra Kalundborg, får Kalundborg Havn tirsdag besøg af det noget mindre krydstogtskib M/S Nordstjernen. Nordstjernen, der kun er 81 meter langt og 13 meter bredt, er en del ældre, idet skibet er bygget i 1956 på skibsværftet Blohm & Voss. Til gengæld er det et fremragende eksempel på 1950’ernes skibsdesign og er derfor udnævnt til at være national kulturarv af den norske kulturstyrelse.

Skibet ejes af det norske rederi Vestland Classic, som foretrækker destinationer, der er unikke og ligger langt væk fra masseturismen. Nordstjernen vil have 70 passagerer ombord, som kan se frem til en guidet vandretur på Røsnæs samt besøg på Dyrehøj Vingård. De slutter af oppe i højbyen, inden de vender snuden hjem til skibet, der sejler fra Kalundborg sidst på eftermiddagen.

Scroll to Top