Aktivitetsområder

Kalundborg Havn ønsker at skabe de mest optimale rammer for vores kunder, så søværts godshåndtering, så som kornudskibning, projektlaster, stykgods, og containere sker effektivt og med mindst muligt tidstab.

Kalundborg Havn har 5 kilometer løbende kaj, kraner og andet udstyr til godshåndtering, samt ikke mindst en perfekt infrastruktur til hurtig afvikling af skibsoperationerne.

Hvis du leder efter den perfekte placering til din virksomhed? Vi tilbyder arealudlejning på kajnære områder og vi har stadig enkelte arealer tilbage – send en mail eller kontakt os på nedenstående telefonnummer.

Containerterminal

APM Terminals driver en containerterminal på kaj 18, Ny Vesthavn, som bl.a. håndterer alle Maersk Line’s containere til og fra Sjælland. Containerterminalen besejles af containerfeederskibe fra Unifeeder, som forbinder Kalundborg med containerterminalerne i Hamburg, Bremerhafen og Aarhus. Derfra er der forbindelser videre ud i verden. Med en 500 meter lang kaj og 15 meters vanddybde samt et stort baglandsareal på i alt 330.000 kvadratmeter er der masser af muligheder for at udvide aktiviteterne på containerterminalen.

Kalundborg tank terminal

Kalundborg Tank Terminal (KTT) håndterer og oplagrer produkter inden for flydende bulk såsom olieprodukter og kemikalier. Flydende bulk håndteres fra kaj 10 og 11. For øjeblikket har KTT 38.000 kubikmeter tankkapacitet fordelt på 17 tanke. KTT arrangerer losning/lastning af skibe, overvåger de oplagrede produkter samt tilbyder diverse andre ydelser. KTT er et 50/50 joint venture mellem Kalundborg Havn og Schultz Shipping A/S.  

Tør bulk

Tør bulk dækker en bred vifte af landbrugsprodukter såsom gødning, korn og foderstoffer. Men tør bulk omfatter f.eks. også byggematerialer og træpiller. Kalundborg Havn er en af Danmarks største bulkhavne og har både store vanddybder og god kajplads, som kræves for hurtig håndtering af tør bulklast. Vores styrke inden for tør bulk er både hurtig udskibning af store løsvarepartier fra lastbil til skib samt hurtig ekspedition af store løsvarepartier direkte fra skib til pakhus eller lastbil, som distribuerer direkte til modtagerne.

Stykgods

Kalundborg Havn har gode faciliteter til håndtering af tungt stykgods. Vores Fantuzzi-kran er indkøbt med denne godstype som dens primære arbejdsområde. Kontakt os for en konstruktiv dialog omkring løsningen af stykgodsopgaver.

Projektlaster

Kalundborg Havn har store kajnære områder, som kan benyttes til projektlaster. Vi er altid parate til at indgå i en konstruktiv dialog omkring løsningen af utraditionelle opgaver. Af eksempler på projektlast kan vi nævne udskibning af militærenheder. Kontakt os, hvis dit produkt ikke er omfattet af de øvrige forretningsområder.

Ro/ro

Roll on/Roll off – eller ro/ro i daglig tale – er en udbredt transportform i Skandinavien, Baltikum og store dele af Europa. Ro/ro er last, der kører om bord på skibene på trailere eller lastbiler. Kalundborg Havn har flere ro/ro-lejer, hvilket giver store muligheder for denne type last. Ro/ro-lejerne er på kaj 12 og kaj 10.

Krydstogt

Kalundborg Havn har siden 2005 været krydstogtdestination for flere krydstogtrederier. Vores beliggenhed centralt i Danmark, og kun 9 sømil fra T-ruten – dybvandsruten til Baltikum – gør, at Kalundborg ligger perfekt for krydstogter i det baltiske område. Det er ligeledes attraktivt, at vi har den relativt korte transporttid til Københavns lufthavn. Kalundborg Havn har indgået en aftale med Global Ports Holding (GPH), der betyder, at GPH varetager markedsføringen af Kalundborg Havn som krydstogtdestination og som turn around-havn i tæt samarbejde med os selvfølgelig.

Færgetrafik

Kalundborg har linjetrafik, der forbinder Sjælland med Samsø. Samsølinjen har flere daglige afgange fra Kalundborg til Samsø.

Molslinjen A/S
Færgevej 7A
8000 Aarhus C
Tlf. + 45 70251025

Scroll to Top