Kalundborg Havn indvier ny grænsekontrol

D. 27. oktober klippede Jacob Jensen, minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri båndet til Kalundborg Havns nye grænsekontrolbygning. Grænsekontrollen skal opruste containerforretningen på havnen. Rundt regnet var 120 inviterede gæster med til at fejre indvielsen af bygningen, som rummer faciliteter til grænsekontrol for både Toldstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

Kalundborg Havn annoncerer med stolthed indvielsen af nye state-of-the-art grænsekontrolfaciliteter, en omfattende opgradering af havnens eksisterende forretningsgrundlag. Dette markante skridt fremad positionerer Kalundborg Havn som en full-service destination for global handel og styrker havnens position på containermarkedet.

Til indvielsen deltog 120 inviterede gæster og Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen klippede officielt snoren først på eftermiddagen.

”Jeg er rigtig stolt af og glad for at kunne være med til at indvie faciliteterne i dag, bygningen kommer til at have en nøglerolle, når lande uden for EU vil importere fødevarer, foder til dyr, ingredienser til den bl.a. farmaceutiske produktion mv. til Danmark. Det er en rigtig stor ting, ikke bare de 1000m2 som den nye kontrol kommer til at brede sig på, men det giver erhvervslivet i Kalundborg nogle muligheder for at brede sig på importmarkederne. Det giver dertil Havnen muligheder for at udvikle sig og blive en central Havn for hele Danmark og derfor er det også en fornøjelse og en ære at få lov at indvie bygningen i dag. Havnens udvikling har været spændende at følge de forrige år og vil helt sikkert også være det i fremtiden”

– Sagde Minister Jacob Jensen som selv er fra Kalundborgegnen og er valgt derfra.

Arrangementet blev markeret med taler fra Kalundborgs Borgmester Martin Damm, Mikael Gutman CEO –APM Terminals Nordic, Lars Jensen – CEO Vespucci Maritime, Kent Midtgaard Hansen – konst. Kontroldirektør Toldstyrelsen, Peter Stenberg – Kalundborg Logistik Center/ Schultz Group og Thomas Anderskov – Kontroldirektør i Fødevarestyrelsen.

”Vi er overbevist om, at veterinær- og fødevarekontrollen vil være et vigtigt skridt på vejen mod større og nye godsmængder for containerterminalen på Kalundborg Havn”

– Bestyrelsesformand Jesper Wienmann Hansen

Mellem talerne blev gæsterne vist rundt i den nyopførte bygning, hvorefter de blev budt på traktement og dagen blev afsluttet med en bragende optræden af Soul og Gospel-sanger Marie Carmen Koppel.

Kalundborg Havn er i rivende udvikling

De nye grænsekontrolfaciliteter muliggør import af varer via Kalundborg Havn som er underlagt veterinær grænsekontrol og åbner dermed dørene for en bredere vifte af handelsmuligheder, da faciliteterne gør Kalundborg Havn i stand til at håndtere alle typer af varer effektivt og med de højeste standarder for sikkerhed og kontrol.

I kølvandet på denne opgradering er Kalundborg Havns stærke engagement i grøn omstilling. Som en del af havnens udvikling har havnen planlagt fuld elektrificering af deres kraner inden for det næste år. Dette skridt væk fra fossile brændstoffer vil reducere CO2-udledningen og understreger Kalundborg Havns engagement i bæredygtig drift.

Dette skelsættende øjeblik repræsenterer ikke kun en forbedret kapacitet for handel, men også et stærkt skridt mod en mere bæredygtig fremtid for havnen og det omkringliggende samfund.

“Indvielsen af vores nye grænsekontrolfaciliteter markerer en afgørende milepæl for Kalundborg Havn,” udtaler Bent Rasmussen direktør for Kalundborg Havn. “Vi er fast besluttet på at opfylde vores kunders behov og give dem adgang til global handel i højeste kvalitet. Samtidig er vi dedikerede omkring at gøre vores drift mere miljøvenlig og bidrage til den grønne omstilling.”

Bent Rasmussen – Direktør Kalundborg Havn

Endnu et skridt på Kalundborg Havns grønne omstillingsrejse begynder tages allerede ugen efter indvielsen

”Allerede fra i næste uge vil Maersks første e-methanolskib Laura Maersk lægge til her i Kalundborg, hvilket ligeledes markerer et vigtigt skridt på den grønne rejse og fremtid, som vi nu træder ind i”

– Mikael Gutman CEO APM Terminals Nordic
Scroll to Top