JD-Contractor bygger terminal på Kalundborg Havn

JD- Contractor, hvis skibe har fast base i Kalundborg Havn, har indgået en aftale om at leje endnu et areal på ca. 3.800 m2 i Østhavnen ud til kaj med 10.0 m. vanddybde. Arealet skal bruges til opførelse af en terminal ved kaj 5/6, der hvor den tidligere containerterminal lå.

Rederiet JD- Contractor har en flåde af meget specialiserede offshore-skibe, som har fast base i Kalundborg Havns Østhavn, når skibene ikke er ude på deres opgaver. I forvejen lejer JD-Contractor et areal i Østhavnen, hvor de for år tilbage byggede en stor terminal, men nu udvider rederiet sine investeringer i den centralt beliggende dybvandshavn.

”Vi lejer endnu et areal, som vi skal bruge til opførelsen af en terminalbygning på knap 2.000 kvadratmeter. Terminalen skal vi bruge til opbevaring af søkabler og øvrigt materiel”, siger Rasmus Normann Andersen, adm. direktør for JD-Contractor, og tilføjer:

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Kalundborg Havn i al den tid, vi har haft fast base her. Det samarbejde udvider vi nu med opførelsen af vores nye terminal”.

Der ligger i forvejen nogle terminalbygninger ved kaj 5/6. Den nye terminal kommer til at ligge lige vest for disse bygninger, og byggeriet ventes at starte snarest muligt efter den 1. marts, hvor JD-Contractor overtager arealet.

Også Kalundborg Havn glæder sig over den nye aftale med en mangeårig fast samarbejdspartner.

”Vi er naturligvis glade for, at JD-Contractor investerer yderligere i vores Østhavn. Her har vi jo fået plads til nye aktiviteter efter, at containerterminalen flyttede ud på Ny Vesthavn. Og vi er kun glade for, at JD- Contractor kan bruge – og vi kan tilbyde – den ledige plads til dette nye byggeri”, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Scroll to Top