Første spadestik blev taget i strålende sol

Kalundborg Havn havde inviteret til første spadestik på Ny Vesthavn, hvor to helt nye bygninger skal opføres. Det drejer sig dels om kombinerede faciliteter til Toldstyrelsen og til Veterinær- og fødevarekontrollen, og dels drejer det sig om værksteds-, depot- og velfærdsfaciliteter til havnens eget brug.

De to byggerier blev markeret med første spadestik mandag den 6. marts i strålende solskin. Første spadestik blev foretaget af (fra venstre på fotoet) havnedirektør Bent Rasmussen, entreprenør Jesper Simonsen fra ingeniørfirmaet Jesper Simonsen, Managing Director Mikael Gutman, APM Terminals Nordics, samt havnebestyrelsesformand Jesper Wienmann Hansen.

Havnedirektør Bent Rasmussen bød velkommen og præsenterede talerne.

Jesper Wienmann Hansen sagde bl.a. ved arrangementet, at det er to yderst vigtige bygninger, som nu bliver opført på Ny Vesthavn meget tæt på containerterminalen.

”Veterinærkontrollen er en nyskabelse. Den har vi ikke i øjeblikket, men den er faktisk nødvendig, hvis containerterminalen skal kunne tage imod visse typer gods bl.a. fødevarer og Kalundborg Havn vil med denne investering få yderligere godsmængder gennem containerterminalen. Men vi skal ikke glemme, at vi også er i gået i gang med at opføre en ny bygning, som skal indeholde faciliteter til vores egne folk”, sagde han bl.a.

Mikael Gutman fra APM Terminals Nordics benyttede lejligheden til at takke Kalundborg Havn for det gode samarbejde og tilføjede:

”Jeg vil sige tak, fordi vi måtte være med i dag. Det er ikke hverdagskost for os at være med til at skabe noget fra bunden af, så det er også en vigtig milepæl for os, at vi nu kan tage første spadestik i dag.”

Og med de ord blev første spadestik taget, om end gravemaskinerne er tyvstartet lidt og faktisk allerede er i gang med at grave ud til fundamentet.

Havnedirektør Bent Rasmussen afsluttede med at byde på et lettere traktement og lovede, at der vil blive inviteret til indvielse, når bygningen står klar til sommer.

Scroll to Top