Rekordmange krydstogtgæster i Kalundborg

Søndag den 7. august vil ca. 4.900 krydstogtgæster ankomme til Kalundborg Havn med det store krydstogtskib AIDAnova. Det er cirka 1.000 gæster mere end første gang, skibet anløb Kalundborg Havn.

Det 337 meter lange og 42 meter brede krydstogtskib AIDAnova anløb første gang Kalundborg Havn den 8. juli, men nu kommer skibet igen. Denne gang med hele 4.900 krydstogtgæster ombord, og langt de fleste vælger at tage ud på egen hånd i Kalundborg. Det gør ca. 4.100 krydstogtgæster nemlig. De resterende ca. 800 tager på forudbestilte ture til København, Trelleborg, Roskilde og lokale guidede ture i Kalundborg.

Hele dagen igennem vil 10 shuttlebusser køre i fast rutefart mellem havnekajen og torvet. Herudover kører der to shuttlebusser mellem torvet og Røsnæs med stop ved Dyrehøj Vingård, Naturskolen og parkeringspladsen ved Røsnæs Fyr. Ved Røsnæs Fyr vil der være tilbud om guidede vandreture for gæsterne, der tager derud, og i busserne mod Røsnæs vil der være frivillige, som fortæller, hvad gæsterne kan opleve ved de forskellige stop.

”Vi forventer også god aktivitet i Højbyen, hvor museet tilbyder gratis entre til krydstogtgæster. Desværre har størstedelen af butikkerne i gågaden valgt at holde lukket. Vi er dog meget glade for dem, som har valgt at holde åbent, og selvfølgelig har alle cafeer og restauranter m.v. åbent”, siger Michael Larsen, der er salgschef og krydstogtansvarlig hos Kalundborg Havn.

Kalundborg Søfartsmuseum holder ligeledes åbent hele dagen.

AIDAnova forventes at anløbe kl. 8.00 og sejle igen kl. 18.00. På kajen vil der være et middelalderband til at byde gæsterne velkommen, og Ruds Vedby Garden sender skibet godt afsted.

Kalundborg Havn får i øvrigt igen besøg af AIDAnova søndag den 4. september, hvilket vil være sidste krydstogtanløb i denne sæson.

Scroll to Top