Ruslands-situationen giver færre krydstogtanløb end ventet

På trods af det tidligere udmeldte får Kalundborg Havn kun tre krydstogtanløb i år. Til gengæld bliver det et af de helt store krydstogtskibe, som anløber den nye krydstogtterminal på Ny Vesthavn.

Det 337 meter lange og 42 meter brede AIDAnova anløber Kalundborg Havn fredag den 8. juli kl. 11 til 20, søndag den 7. august kl. 8 til 18 og søndag den 4. september kl. 8 til 16.

Det er tidligere meldt ud, at krydstogtrederierne har ændret i deres sommerprogram pga. situationen med Rusland og Ukraine, hvilket bl.a. betyder, at rederierne dropper Skt. Petersburg, som ellers plejer at være en yderst populær krydstogtdestination. Nu fører den usikre situation altså desværre til yderligere omprioriteringer hos krydstogtrederierne.

”Vi glæder os dog til at modtage det for os hidtil største krydstogtskib tre gange i løbet af sommeren, og vi ser frem til mange flere krydstogtanløb i de kommende år. Lige nu og her betyder situationen desværre for os kun tre anløb, men det er selvfølgelig betydeligt bedre end i de foregående par år, hvor vi slet ikke har haft nogle anløb pga. corona”, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

AIDAnova kan rumme op til 5.228 passagerer og cirka 1.600 besætningsmedlemmer.

Scroll to Top